Az arany mint anyag, fém – nemesfém – meglehetősen népszerű az emberek számára. Az arany felfedezése óta folyamatosan a régóta vágyott kincsek, gazdagság ígéretével csábít. És várhatóan ez így is marad, míg világ a világ lesz. De mit jelent arannyal álmodni?

Mert arannyal a gazdagság mellett egyúttal a könnyű, szabad élet és hatalom is nyerhető. Az arany, az arany ékszerek egyfajta státusszimbólumnak számítanak, és előkelő körökben való forgásra utalnak.

Mit jelent arannyal álmodni aranyból készült tárgyak formájában?

Aranyat látni álomban tehát sokféleképpen lehet; többek között úgy is, hogy valamilyen aranyból készült tárgy képe jelenik meg álmunkban. Az Álmoskönyv többféle példát is hoz erre:

Aranybillikommal, azaz aranyserleggel álmodni azt jelenti: részegség, ami csúful végződik.

Vajon szokott-e valaki arannyal álmodni úgy, hogy aranycsörgő szerepel az álmában? Ha igen, most megmondjuk, mit jelent: üvegszilánk ágyadban.

Aranyat látni álmunkban arany ékszerek formájában

De az aranygyűrű biztosan olyan, ami könnyen felmerülhet, amikor arról van szó, mit jelent arannyal álmodni. Nem meglepő módon arannyal álmodni aranygyűrű formájában szerencsét jelent.

Az aranykereszt egy rendkívül gyakori ékszer; mivel a kereszténység jelképe, előszeretettel viseljük. Arannyal álmodni úgy, hogy álmunkban felbukkan egy aranykereszt – mindig eljegyzést mutat, legalábbis Krúdy szerint.

És ha már szóba került az aranykereszt-medál, akkor nyilván az aranylánc is az egyik formája az arannyal álmodásnak. Arannyal álmodni valami jót hozhat, ha az aranylánc is része: büszkeséget jelent, ami egy határozottan kellemes érzés. Ugyanígy az arany karkötő, ami azt jelenti: jó hírt fogsz kapni kedvesedtől.

Ez a cikk teljes terjedelmében megtalálható az Álmokjelentése.hu weboldalon. Ha tovább olvasnád, akkor kattints a linkre: Arannyal álmodás mit jelent?