A házasságkötés pillanatáig, sőt a boldogító igenek után is megannyi szokás veszi körbe az ifjú párt. Vannak kihagyhatatlan elemek, mint az arany karikagyűrű felhúzása, de akadnak hagyományok, amiknek a levezényléséért a vőfély a felelős, és akadnak tradíciók, amiket a családok tartanak életben. Ám előfordulnak olyan új keletű rituálék is, amik megismerésre és végrehajtásra érdemesek, mert általuk új színbe, például aranyos csillogásba öltözhetnek a felejthetetlen momentumok.

Közös homoköntés – ez komoly?

Igen! A minikek.eu oldalán kapható esküvői homoköntő szett használata nem akármilyen izgalmakat tartogat. A látványos belépő a segítségével borítékolható. A színes homokszemek tánca varázslatos, konkrétan elbűvölő. Maga a tradíció abban az értelemben semmiképpen sem újszerű, hogy a gyökerei távolról innen származnak, a tengerek partjáról, ahol a homokszemek hozzátartoznak a mindennapi élethez. De az tény, hogy kis hazánkban mostanában lép elő a fénybe, a házasságra vágyók legnagyobb örömére. Ugyanis ez egy olyan rituálé, ami nagyban eltér minden megszokottól, sablonostól, unalmastól, ugyanakkor kétségtelenül egy igazi, hamisíthatatlan szertartás. A hangulata éppen ezért magával ragadó, ahogy maga a látvány is emlékezetes. Ahogy az akár az arany színében csillogó homokszemek egybeolvadnak, ahogy változatos, előre meg nem jósolható formákat, mintákat alkotnak, úgy a feledhetetlen összhatás borítékolható. A kiöntés természetesen pofonegyszerű, erre szokták azt mondani, hogy a végeredmény egyszerűen nagyszerű.

A kiöntő szett ráadásul egyedi felirattal, üzenettel abszolút különlegessé, névre szólóvá varázsolható, és a végül megkapott alkotás örökre megőrizhető, mintegy mementó, ami a boldogító percek meglétéről tanúskodik.

Mennyire illeszthető be a tradicionális forgatókönyvbe mindez?

Sokan tartanak attól, hogy egy alapvetően új elképzelés milyen módon valósítható meg úgy, hogy vele együtt a régi hagyományok se sérüljenek, amik természetesen a párnak személy szerint fontosak. A jó hír az, hogy ez a szép, megható, romantikus rituálé könnyedén a ceremónia látványos részévé tehető anélkül, hogy bármelyik másik tradíció csorbát szenvedne. A megszülető emlék pedig örök, a fénye (különösen, ha aranyban pompázik) nem halványul el, ahogy az értéke sem.

˙(X)