Ha aranygyűrűt szeretnél vásárolni az interneten, akár magadnak, akár ajándékként, nehézséget okozhat a pontos méret kiválasztása. Az ujj kerületének vagy egy meglévő gyűrű belső átmérőjének meghatározása után választhatjuk ki a megvásárolni kívánt gyűrűt. Ehhez nyújt nagy segítséget a gyűrű méret táblázat.

Az aranygyűrű mérettáblázatról

A gyűrű méret táblázatban találod meg azokat a pontos adatokat, melyek szükségesek egy gyűrű vásárlása során. Az ujj kerülete és/vagy egy gyűrű belső átmérője alapján meg tudod nézni a hozzá tartozó standard méretezést.

Az egyes országok azonban különböző méretezést használnak. Ezt mindenképp vegyük figyelembe egy webáruházból történő gyűrű rendelés esetén. Érdemes elolvasni a gyűrű pontos leírását és megnézni a méretezési jelölést. Amennyiben nincs feltüntetve, hogy mely ország méretezése szerinti az adott gyűrű, írjunk a webáruháznak és kérdezzük meg.

További segítséget találsz még ebben a cikkben is: Gyűrű méret USA

A gyűrű méret táblázat alapján pontosan meg tudjuk határozni, hogy a különböző országok méretezései alapján melyik gyűrűt vásároljuk meg.

A gyűrű méret kiválasztásában segítségedre lesz az alábbi egyszerű Excel táblázat, melyben mind a női, mind a férfi gyűrű méreteket megtalálod:

Táblázat forrása: gyurumeret.info

A cikk eredetileg a gyurumeret.info oldalon jelent meg (és a tulajdonos engedélyével lett újra publikálva), ahol további tippeket találsz a gyűrűméret meghatározása témában is.