A fehérarany eljegyzési gyűrű a legkedveltebb az összes többi eljegyzési gyűrű közül. Kiváltképp, ha egy vagy több gyémántkő ékesíti! Gyönyörűen csillog, vonzza a tekintetet.  A fehér arany kissé hideg fénye kiemeli a gyűrűbe foglalt kő csillogását. És hát valljuk be, nem az minden nő álma, hogy csodálják?

Mitől lesz fehér a fehérarany eljegyzési gyűrű?

Talán meglepő, de a fehér arany eljegyzési gyűrű valójában, sárga aranyból készül. Az arany egy könnyen megmunkálható sárga színű nemesfém. Annyira puha, hogy önmagában nem való ékszerkészítésre, ezért ötvözni kell más fémekkel. Az ötvözésre használt fém adja a keménységét és a kopásállóságát, valamint a színét is. Tehát a sárga arany a sárga réztől lesz még sárgább, a rozé arany a felhasznált vörösréztől kapja a színét.

Ahhoz, hogy fehér aranyat kapjunk, az aranyat fehér fémekkel ötvözik, mint például az irídium, ezüst, palládium. Mivel ezek a fémek jóval keményebbek, mint maga az arany, a fehéraranyból készült ékszer az acél keménységével vetekszik az ötvösmesterek szerint. Pont ezért alkalmas leginkább eljegyzési gyűrűnek.

Milyen követ válasszunk a fehérarany eljegyzési gyűrűbe?

Lehetőség szerint gyémántot. A gyémánt az egyik legkeményebb drágakő.  A gyémánt fehér színét a fehéraranyból készült gyűrű még inkább kiemeli. Ráadásul a fehérarany eljegyzési gyűrűbe tett gyémántot olcsóbban is megvásárolhatjuk, mintha sárga aranyba foglaltatnánk. Sárga arany gyűrű esetében magasabb minőségű, minél fehérebb színű gyémántra van szükség ahhoz, hogy a kő kellőképpen csillogjon, mivel a sárga szín csökkenti a kő ragyogását.

Természetesen a gyémánton kívül, kerülhet a gyűrűbe más drágakő vagy féldrágakő. A cirkónia követ viszont kevésbé ajánljuk, mert rendkívül alacsony a kopásállósága és könnyen sérül.

Milyen legyen a fehérarany eljegyzési gyűrű?

A fehérarany eljegyzési gyűrű lehet egyköves (szoliter), kősoros, lehet olyan is, hogy középen van egy nagy kő és körbeveszi egy kősor. Arra mindenképpen érdemes figyelni, hogy a kedvesünk milyen munkát végez. Ha olyat, amikor egy kiálló köves gyűrű akadályozza őt a munkavégzésben, mindenképpen olyan köves gyűrűt válasszunk, melyben a kövek a gyűrű síkjában helyezkednek el. További tippeket Milyen eljegyzési gyűrűt vegyek? című cikkben olvashatsz.

A férfi szerelme jeléül vásárolja a gyűrűt. A fehérarany eljegyzési gyűrűvel szinte biztos a siker. A gyűrű selymesen lágy csillogása tetején egy briliánssal, minden nő álma.

Forrás: vigekszer.hu ; Wikipedia – Gyémánt

A cikk eredetileg az Eljegyzés Info honlapon jelent meg.

Köszönjük a hozzájárulást a megjelentetéshez!