Valószínű elsőre mindenkinek az jut eszébe arany vásárlás előtt, hogy bemegy a környékbeli ékszerboltokba, zálogházakba, ha aranyat szeretne venni. Akik nem szeretnének fizikai aranyat, hosszú távú arany befektetést, azok számára a napi kereskedés a megoldás. Kezdők – vagyis akik nem jártasak arannyal való kereskedésben – számára nem ajánlott az arany kereskedés ezen formája. Akik ilyen lehetőséggel élnek, érdemes egy jó közvetítőt találni.

Lehetőségek arany kereskedésre

Az arany kereskedés fajtái, több, mint amire gondoltál. Ami még arany kereskedés: aranyszámla, certifikátok, arany tőzsde, arany társaságok részvényei.

Mi az a “Good Delivery List”

Arany kereskedése esetén fontos tisztában lenni a fenti megnevezéssel. A „Good Delivery” egy minősítés, melyet a londoni székhelyű szakmai szövetség, a „The London Bullion Market Association” (LBMA – Londoni Aranypiaci Társaság) alkalmaz az arany- és ezüst piaci szereplőire. A szervezet által kidolgozott és érvényesített szabályrendszert a föld minden nemesfém piacán feltétel nélkül elfogadják, így a minősítéssel rendelkező gyártók termékei korlátozások nélkül forgalomképesek.

Forrás: www.aranycenter.hu; www.aranymagyarorszag.hu